Moodle on päivitetty versioon 3.9 ja voit tutustua sen uusiin ominaisuuksiin tarkemmin Moodlen sivustolta (englanniksi). Seuraavaksi on listattu muutama näkyvin muutos opettajalle.

Muokkaustila

Kurssin muokkaustilan saa päälle nyt napista, joka löytyy löytyminen kurssilta oikeasta yläkulmasta.

Muokkaustilan valinta


Osallistujat

Kurssin osallistujia voidaan suodattaa tarkemmin Osallistujat näkymässä.

Osallistujatnäkymä


Aktiviteetti tai aineisto

Lisää aktiviteetti tai aineisto valikon näkymä on muuttunut. Suositeltu välilehdeltä löydät suosituimmat aktviteetit ja aineistot. Kaikki välilehdeltä löydät edelleen kaikki aktiviteetit tai aineistot.

Aktivitetiin tai aineiston valikko


H5P

H5P työkalu on nyt integroitu Moodleen. Voit huomata tällä hetkellä Lisää aktiviteetti tai aineisto valikossa kaksi H5P aktiviteettia. Suosittelemme käyttämään tästä eteenpäin H5P nimellä löytyvää aktiviteettia.

H5P kuvake


Integroidun H5P:n käyttö

1. Avaa kurssi ja valitset vasemmalta sivulta kohta Sisältöpankki.

Sisältöpankin valinta

2. Valitse lisää ja valitse haluttu aineisto.

Aineiston lisääminen H5P

3. Määrittele asetukset H5P tehtävälle tuttuun tapaan. Paina lopuksi Tallenna ja tämän jälkeen Sulje. Jos haluat muokata, valitse Muokkaa. Pääset muokkaamaan H5P tehtävää myöhemmin valitsemalla Sisältöpankin kurssilla ja klikkaamalla H5P tehtävää ja valitsemalla Muokkaa. Voit myös poistaa tai muuttaa H5P tehtävän nimeä, kun tehtävä on ensin valittuna Sisältöpankissa (klikataan tehtävää) ja avautuvasta näkymästä avataan alasvetovalikko oikeasta ylälaidasta.

Valmis H5p tehtävä

H5P tehtävän muokkaus

4. Mene seuraavaksi kurssilla ja valitse Lisää aktivteetti tai aineisto ja valitse H5P. Lisää nimi. Valitse Lisää ja edelleen Sisältöpankki. Valitse haluttu H5P tehtävä.

H5P tehtävän lisääminen

5. Valitse seuraavaksi kopio tai oikotie. Kopio tekee luodusta H5P tehtävästä kopion, joka tarkoittaa, että alkuperäiseen H5P tehtävään tehtävät muutokset eivät vaikuta tähän tehtävään. Et pääse enää muokkaamaan tehtävän sisältöä tämän jälkeen. Mikäli valitset oikotien, kaikki muutokset jotka tehdään alkuperäiseen tehtävän sisältöön, päivittyvät myös tähän tehtävään.

H5P tehtävän asetukset


Viimeksi muutettu: perjantaina 10. heinäkuuta 2020, 11.47